Foto: Fødevareguiden

Hvad indeholder mine fødevarer egentlig?

Det er nok de færreste af os, der sætter os ved middagsbordet og tænker, at nu skal vi have dækket vores behov for energi og næringsstoffer, men det er dybest set derfor, vi spiser.

Kroppen har nemlig brug for en række næringsstoffer for at fungere optimalt. Det får den, når maden, vi spiser, fordøjes i mavesækken og i tarmene og spaltes til næringsstoffer. Man skelner mellem to typer af næringsstoffer – nemlig mikro- og makronæringsstoffer. Makronæringsstoffer er fedt, protein og kulhydrat, og mikronæringsstoffer er vitaminer og mineraler.

Men er mikro- og makronæringsstoffer det eneste, som kommer i vores krop, når vi sætter tænderne i færdigpakkede fødevarer?

Nej, det er det bestemt ikke! Man kan næsten ikke finde nogle færdigpakkede fødevarer på hylderne, som ikke indeholder et hav af tilsætningsstoffer. Det skyldes at tilsætningsstoffer er meget billigere end de naturlige råvarer. Naturlige produkter kan harskne, rådne eller variere i smag. Tilsætningsstoffer er ens året rundt, så de er både nemmere og billigere at bruge.

Har du lyst til at vide mere om de forskellige nærings- og tilsætningsstoffer, hvad de gør i din krop og meget mere, så læs her.