Forskellen på simple og komplekse kulhydrater

Som sagt så kan man dele kulhydrater op i simple og komplekse kulhydrater.

Tidligere havde man den opfattelse, at kun de simple kulhydrater som f.eks. sukker, blev optaget hurtigt, og gav hurtigt store stigninger i blodsukkeret og hurtig sultfornemmelse. I dag ved vi, at også visse typer af stivelse optages hurtigt, og giver samme hurtige stigning i blodsukkeret som sukker og samme hurtige følelse af sult. F.eks. stivelse fra franskbrød.

Det er bedst at vælge flest af de kulhydrater, der giver langsom stigning i blodsukkeret. Disse findes f.eks. i rugbrød, havregryn, pasta, ris og tørrede bælgfrugter (Kilde: Diabetes.dk) Og jo flere kostfibre, desto mere mæthed, hvilket betyder, at fuldkornsris og pasta giver mere mæthed end almindelig ris og pasta. Gastronomisk set tilfører både almindelige- og fuldkornsprodukter din mad noget forskelligt, så der kan begrundes for begge varianter.

Læs mere om de simple kulhydrater (sukker) her. Og læs mere og de komplekse kulhydrater (stivelse og kostfibre) her

Online kursus om mad til børn

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Hvad må børn egentlig spise og ikke spise?
• Får mit barn grøntsager nok?Så er dette online kursus måske lige noget for dig! 

Og lige nu sparer du 60 %!