Foto: Shutterstock
Hvilke fødevarer indeholder meget protein?
Protein findes i de fleste fødevarer, men proteinindholdet varierer fødevaregrupperne imellem. Man kan her skelne mellem animalske og vegetabilske proteinkilder.
Kilder til de animalske proteiner er primært:
- Kød
- Indmad
- Fisk og skaldyr
- Fjerkræ
- Mælk
- Mælkeprodukter (fx ylette, A-38, skyr, fromage frais m.m.)
- Ost
- Æg
De bedste animalske proteinkilder er:
- Fisk
- Skaldyr
- Magert kød
- Fjerkræ
- Indmad
Med “De bedste” menes mængden af protein pr. 100 g. Disse fødevarer har nemlig typisk et proteinindhold pr. 100 g fødevare på 17-25 g protein.
Vegetabilske proteiner
Billedet er fra Shutterstock
Kilder til de vegetabilske proteiner er primært:
- Tørrede bønner
- Linser
- Kornprodukter eksempelvis havre, rug og ris
- Nødder og mandler
- Frø
De bedste vegetabilske proteinkilder er:
- Nødder
- Mandler
- Sesamfrø
- Tørrede bønner
Med “De bedste” menes mængden af protein pr. 100 g. Disse fødevarer har nemlig typisk et proteinindhold pr. 100 g fødevare på 15-26 g protein.
(kilde: Menneskets ernæring)