Billedet er fra Shutterstock

Overfladebehandlingsmidler E 901 – E 914

Overfladebehandlingsmidler (såsom voks, lak og fedt) bruges mere “på” end “i” vores fødevarer. De giver fødevarer en blank overflade eller et beskyttende lag, som enten kan være konserverende (mugdræbende), eller mere mekanisk: En slags spiselig emballage der beskytter overfladen mod stød og slag.

 

Eksempler på fødevarer med overfladebehandlingsmidler:

Vingummier

E 904 (shellak) er en lak, der fremstilles af harpiks, samt en speciel luseart der sekrerer stoffet. Shellak giver vingummier en blank og modstandsdygtig overflade.

Ost

E 905 (paraffinolie og voks) udvindes af mineralsk olie, og har ingen smag eller lugt i sig selv. Paraffin bruges ofte til at forsegle skorpen på ost, så den ikke bliver tør eller fedtet.

 

Er nogle overfladebehandlingsmidler problematiske?

Der synes på givende tidspunkt ikke at være nogle sundhedsmæssige problematikker som følge af overfladebehandlingsmidler.

8 ugers online kursusforløb

 

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Giver jeg nu mit barn den rette mad?
• Hvorfor må børn ikke få riskiks, dåsetun og rosiner?
• Bliver mit barn kræsent?
• Får mit barn grøntsager nok?