Billedet er fra Shutterstock

Surhedsregulerende middel E-500-530

Surhedsregulerende midler er syrer eller baser, og tilsættes fødevarer for at give produkterne mere eller mindre syrlig smag – og i nogle tilfælde for at regulere konsistensen. (kilde: karolines køkken)

 

Eksempler på fødevarer tilsat surhedsregulerende middel:

Lakrids

E 510 (ammoniumchlorid), også kendt som salmiak, tilsættes lakrids for at give den karakteriske smag af skandinavisk lakrids.

 

Bagepulver

E 500 (natriumhydrogencarbonat), også kendt som natron, er det virksomme hævemiddel i bagepulver. Den høje temperatur ved bagningen og fugtigheden i dejen resulterer i, at det basiske salt frigiver CO2, som laver lufthuller i brødet.

(Kilde: Tænk og test)

 

Er der problematiske surhedsregulerende midler?

Umiddelbart ser det på givende tidspunkt ikke ud til, at surhedsregulerende midler skaber nogle sundhedsmæssige problemer.

Online kursusforløb

Kampagnepris

Spar 500 kr t.o.m juni

Normalpris 1495,-

Nu 995,-

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Giver jeg nu mit barn den rette mad?
• Hvorfor må børn ikke få riskiks, dåsetun og rosiner?
• Bliver mit barn kræsent?
• Får mit barn grøntsager nok?