Billedet er fra Shutterstock

Surhedsregulerende middel E-500-530

Surhedsregulerende midler er syrer eller baser, og tilsættes fødevarer for at give produkterne mere eller mindre syrlig smag – og i nogle tilfælde for at regulere konsistensen. (kilde: karolines køkken)

 

Eksempler på fødevarer tilsat surhedsregulerende middel:

Lakrids

E 510 (ammoniumchlorid), også kendt som salmiak, tilsættes lakrids for at give den karakteriske smag af skandinavisk lakrids.

 

Bagepulver

E 500 (natriumhydrogencarbonat), også kendt som natron, er det virksomme hævemiddel i bagepulver. Den høje temperatur ved bagningen og fugtigheden i dejen resulterer i, at det basiske salt frigiver CO2, som laver lufthuller i brødet.

(Kilde: Tænk og test)

 

Er der problematiske surhedsregulerende midler?

Umiddelbart ser det på givende tidspunkt ikke ud til, at surhedsregulerende midler skaber nogle sundhedsmæssige problemer.

Online kursus om mad til børn

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Hvad må børn egentlig spise og ikke spise?
• Får mit barn grøntsager nok?Så er dette online kursus måske lige noget for dig! 

Og lige nu sparer du 60 %!