Billedet er fra Shutterstock

Surhedsregulerende middel E-500-530

Surhedsregulerende midler er syrer eller baser, og tilsættes fødevarer for at give produkterne mere eller mindre syrlig smag – og i nogle tilfælde for at regulere konsistensen. (kilde: karolines køkken)

 

Eksempler på fødevarer tilsat surhedsregulerende middel:

Lakrids

E 510 (ammoniumchlorid), også kendt som salmiak, tilsættes lakrids for at give den karakteriske smag af skandinavisk lakrids.

 

Bagepulver

E 500 (natriumhydrogencarbonat), også kendt som natron, er det virksomme hævemiddel i bagepulver. Den høje temperatur ved bagningen og fugtigheden i dejen resulterer i, at det basiske salt frigiver CO2, som laver lufthuller i brødet.

(Kilde: Tænk og test)

 

Er der problematiske surhedsregulerende midler?

Umiddelbart ser det på givende tidspunkt ikke ud til, at surhedsregulerende midler skaber nogle sundhedsmæssige problemer.