Surhedsregulerende middel E-500-530
Surhedsregulerende midler er syrer eller baser, og tilsættes fødevarer for at give produkterne mere eller mindre syrlig smag – og i nogle tilfælde for at regulere konsistensen. (kilde: karolines køkken)
Eksempler på fødevarer tilsat surhedsregulerende middel:
Lakrids
E 510 (ammoniumchlorid), også kendt som salmiak, tilsættes lakrids for at give den karakteriske smag af skandinavisk lakrids.
Bagepulver
E 500 (natriumhydrogencarbonat), også kendt som natron, er det virksomme hævemiddel i bagepulver. Den høje temperatur ved bagningen og fugtigheden i dejen resulterer i, at det basiske salt frigiver CO2, som laver lufthuller i brødet.
(Kilde: Tænk og test)
Er der problematiske surhedsregulerende midler?
Umiddelbart ser det på givende tidspunkt ikke ud til, at surhedsregulerende midler skaber nogle sundhedsmæssige problemer.