Hvorfor er der så meget salt i vores fødevarer?
Faktum er, at for meget salt kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for både voksne og børn, fx i form af forhøjet blodtryk og hjerte-kar-sygdomme. Men for industrien er salt på mange måder guld værd.
Salt er meget billigt, og det har en masse forskellige egenskaber, der tilsammen kan være med til at skabe et billigere produkt. Salt tilsættes bl.a. fordi:
- Det har en konserverende egenskab, således at holdbarheden forlænges
- Det fremhæver smagen
- Det fylder på en billig måde
- Det giver kød struktur
Netop industriens gevinster ved at anvende store mængder salt gør, at ca. 80% af det salt, vi får dagligt, stammer fra industrien – primært i form af forarbejdede fødevarer som pålæg og pølser m.m. samt færdigpakkede varer såsom pizza, supper, kiks m.m.
Læs mere om begrænsning af salt til børn her og begrænsning af salt til voksne her.