Hvilke fødevarer indeholder vitaminer?

Der er vitaminer i næsten alle fødevarer. Her er nogle af de vigtigste:

  • Grøntsager, frugt og bær:
    • C- og E-vitamin, biotin og pantotensyre.
    • Røde og gule frugter/grøntsager giver A-vitamin.
    • Mørkegrønne grøntsager giver K-vitamin og folat (folsyre)
    • Citrusfrugter og mange bær er rige på C-vitamin
  • Kartofler: B1, B6 og C-vitamin.
  • Fuldkornsprodukter: B-vitaminer.
  • Mælk og mejeriprodukter B- og E-vitaminer.  Ost giver D-vitamin.
  • Fisk: D-, A-, folat og B6 –vitamin.
  • Kød og fjerkræ: B-vitaminer (B12- vitamin). 
  • Æg: D- og E-vitamin.
  • Lever: A-, B2, folat, og K-vitamin.
  • Vegetabilske olier, nødder, frø og kerner: A- og E-vitamin, niacin og folat.

(Kilde:Sundhed.dk)