Hvilke fødevarer indeholder vitaminer?
Der er vitaminer i næsten alle fødevarer. Her er nogle af de vigtigste:
- Grøntsager, frugt og bær:
- C- og E-vitamin, biotin og pantotensyre.
- Røde og gule frugter/grøntsager giver A-vitamin.
- Mørkegrønne grøntsager giver K-vitamin og folat (folsyre)
- Citrusfrugter og mange bær er rige på C-vitamin
- Kartofler: B1, B6 og C-vitamin.
- Fuldkornsprodukter: B-vitaminer.
- Mælk og mejeriprodukter B- og E-vitaminer. Ost giver D-vitamin.
- Fisk: D-, A-, folat og B6 –vitamin.
- Kød og fjerkræ: B-vitaminer (B12- vitamin).
- Æg: D- og E-vitamin.
- Lever: A-, B2, folat, og K-vitamin.
- Vegetabilske olier, nødder, frø og kerner: A- og E-vitamin, niacin og folat.
(Kilde:Sundhed.dk)