Foto: Shutterstock
Gode råd til indkøb
Disse surmælksprodukter indeholder for meget protein
For at give dig et hurtigt overblik over, hvilke surmælksprodukter som har et proteinindhold over 3,5 g protein pr 100 g, så har jeg listet dem, som du typisk vil støde på i supermarkedet.
- Hytteost, 1,5 %-4,5% fedt (indeholder mellem 12-14 g protein pr 100 g
- Skyr (indeholder 11 g protein pr 100 g)
- Kvark (indeholder 11 g protein pr 100 g)
- Pause (indeholder 11 g protein pr 100 g)
- Græsk yoghurt 0,2% (indeholder mellem 10-11 g protein pr 100 g)
- Fromage frais (indeholder mellem 7,5 g-11,0 g protein pr 100 g)
- Græsk yoghurt 2% (indeholder mellem 6,7-8,5 g protein pr 100 g)
- Ylette (indeholder 5,8 g protein pr 100 g)
- Ymer (indeholder mellem 5,6 -5,8 g protein pr 100 g)
- Græsk yoghurt 10% (indeholder mellem 5,4 -7,5g protein pr 100 g)
- Cultura (indeholder 4,9 g protein pr 100 g)
- Fedtfattig yoghurt, 0,1%- 0,5% fedt (indeholder mellem 4,0 g -5,5 g protein pr 100 g)
- Laktosefri yoghurt, (indeholder 4,3 g protein pr 100 g)
- Akultur Acido 0,1%-3,5% (indeholder 4,0 g protein pr 100 g)
- Soya yoghurt (indeholder mellem 4,0-6,2 g protein pr 100 g)
- A38, 0,5-1,5% fedt (indeholder mellem 3,8-4,5 g protein pr 100 g)
Find surmælksprodukter med lidt protein
I stedet for ovenstående produkter, så anbefales du at købe naturel sødmælks yoghurt, A38 og tykmælk, alle med et fedtindhold på 3,5%.
Udvalget af surmælksprodukter med højt fedtindhold (3,5 g fedt) og lavt proteinindhold (max 3,5 g) er dog meget begrænset.
De fleste produkter har nemlig et lavt indhold af fedt, dvs. 0,5-1,5 g fedt pr. 100 gram, og et proteinindhold, som ligger på 5-14 g pr. 100 g.
Det laveste proteinindhold, vi har kunne finde på det danske marked, er 3,4 g protein pr 100 g.
For at gøre det lettere for dig, så har vi fundet 6 varianter til dig, som du kan se her i guiden