Foto: Shutterstock

Gode råd til indkøb

Disse surmælksprodukter indeholder for meget protein

For at give dig et hurtigt overblik over, hvilke surmælksprodukter som har et proteinindhold over 3,5 g protein pr 100 g, så har jeg listet dem, som du typisk vil støde på i supermarkedet.

  • Hytteost, 1,5 %-4,5% fedt (indeholder mellem 12-14 g protein pr 100 g
  • Skyr (indeholder 11 g protein pr 100 g)
  • Kvark (indeholder 11 g protein pr 100 g)
  • Pause (indeholder 11 g protein pr 100 g)
  • Græsk yoghurt 0,2%  (indeholder mellem 10-11 g protein pr 100 g)
  • Fromage frais (indeholder mellem 7,5 g-11,0 g protein pr 100 g)
  • Græsk yoghurt 2%  (indeholder mellem 6,7-8,5 g protein pr 100 g)
  • Ylette  (indeholder 5,8 g protein pr 100 g)
  • Ymer (indeholder mellem 5,6 -5,8 g protein pr 100 g)
  • Græsk yoghurt 10%  (indeholder mellem 5,4 -7,5g protein pr 100 g)
  • Cultura  (indeholder 4,9 g protein pr 100 g)
  • Fedtfattig yoghurt, 0,1%- 0,5% fedt  (indeholder mellem 4,0 g -5,5 g protein pr 100 g)
  • Laktosefri yoghurt,  (indeholder 4,3 g protein pr 100 g)
  • Akultur Acido 0,1%-3,5% (indeholder 4,0 g protein pr 100 g)
  • Soya yoghurt  (indeholder mellem 4,0-6,2 g protein pr 100 g)
  • A38, 0,5-1,5% fedt  (indeholder mellem 3,8-4,5 g protein pr 100 g)

 

Find surmælksprodukter med lidt protein

I stedet for ovenstående produkter, så anbefales du at købe naturel sødmælks yoghurt, A38 og tykmælk, alle med et fedtindhold på 3,5%.

Udvalget af surmælksprodukter med højt fedtindhold (3,5 g fedt) og lavt proteinindhold (max 3,5 g) er dog meget begrænset.

De fleste produkter har nemlig et lavt indhold af fedt, dvs. 0,5-1,5 g fedt pr. 100 gram, og et proteinindhold, som ligger på 5-14 g pr. 100 g.

Det laveste proteinindhold, vi har kunne finde på det danske marked, er 3,4 g protein pr 100 g.

For at gøre det lettere for dig, så har vi fundet 6 varianter til dig, som du kan se her i guiden