Foto: Shutterstock

Gode råd til indkøb

Røgsmagen er en helt unik smag i fødevarer, som rigtig mange, både børn og voksne, er glade for. Men som sagt, så tilfører røgsmagen også tjærestoffer, som kan være sundhedsskadelige. Derfor kan det være en god idé at begrænse dit barns indtag af røgvarer såsom rygeost, røget fisk og pålæg. Se mere her, hvilke fødevarer du særligt skal være opmærksom på.

 

Færre tjærestoffer i koldrøget frem for varmrøget produkter

Man har fundet, at indholdet af PAH er højere i varmrøget end i den koldrøget produkter. Det er altså sundhedsmæssigt bedre fx at give sit barn koldrøget frem for varmrøget laks.(Kilde: Lene Duedahl-Olesen, forsker ved DTU Fødevareinstituttet)

 

Pas på du ikke kun køber røget pålæg

Uden vi tænker så meget over det, så kommer der nok en del røget pålæg i vores kurv. Mange almindelige pålægstyper er nemlig røget. Udover røget fisk såsom laks, hellefisk, makrel, forel, sild så gælder det fx også disse kødpålæg

    

Billederne er fra tulip.dk

Det er helt tilfældigt at alle produkterne her er fra Tulip. Det kunne lige så godt have været en anden producent. Pointen er at alle ovenstående pålægs varianter er røget og derfor kan det være en god ide for dig, at kigge efter om der står, at varen er røget. Ofte står det foran som her eller også står det bagpå ved under ingredienslisten.

At produkterne er “Naturlig røget over bøgeflis” gør dem ikke sundere end hvis de “bare” var røget. Men det er et godt salgstrick, da vi forbrugere let kan komme til at sætte lighedstegn ved naturlig og uskadelig.