Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
brev
fodevare
vidste_du_at
Foto: Shutterstock

Brød

Når dit barn bliver omkring otte måneder, så begynder det at blive bedre til at tygge maden bedre, og derfor kan du godt begynde at give det små “hapsere” af brød med pålæg. Det er bedst, at brødet er blødt og uden kerner. Klik på “Gode råd til indkøb” og se, hvilke type brød og boller, som kunne være gode at give dit barn.

 

Brødmåltider bidrager med meget salt

Brødmåltider fylder stadig meget i danske familier både til hovedmåltiderne og mellemmåltiderne. 33 % af danskerne kommer rugbrødet på middagsbordet mindst en gang om ugen (Kilde: Altomkost.dk). Ernæringsmæssigt er dette også sund fornuft og i overensstemmelse med de officielle kostråd. Men det kan være godt at være opmærksom på, at mange danske børn spiser mange brødmåltider på en dag, og derfor så er det ikke ligegyldigt, hvad der kommer på brødet.

Udfordringen ved de mange brødmåltider er nemlig, at de indeholder meget salt. Både brød, smør, ost og pålæg bidrager nemlig med størsteparten af det salt, som børn dagligt indtager. For meget salt kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for børn senere i livet, og en begrænsning er derfor væsentlig for dit barns sundhed.

Læs også artiklen “Spiser dit barn også for meget salt?” . Her får du et godt indblik i, hvor dit barn får alt det skadelige salt fra og hvordan du let kan lave små væsentlige ændringer for at begrænse dit barns daglige saltindtag.