Foto: Shutterstock

Protein

Protein er kroppens byggesten, og derfor er det nødvendigt for børns vækst og trivsel, at proteinindtaget er tilstrækkeligt. Men på den anden side er det også vigtigt, at proteinindtaget ikke bliver for højt. Det skyldes, at der er fundet en overbevisende sammenhæng mellem højt proteinindtag i de første to leveår og risiko for overvægt og fedme senere i barndommen og i ungdommen. (Kilde: Sundhedsstyrelsen).

 

Danske børn får nok protein og ofte for meget

Danske spædbørn og småbørn (6-36 måneder) får tilstrækkeligt med protein. En national kostundersøgelse viste dog, at proteinindholdet i kosten hurtigt stiger og kan blive for højt, når børnene får familiens mad frem mod etårsalderen. Således har en del børn i aldersgruppen 10-24 måneder et proteinindtag, der er højere end den øverste grænse for det anbefalede indtagsinterval på 15 E%. (Kilde: Sundhedsstyrelsen).

For dig som forælder betyder det, at du nok mest skal have øje for, om dit barn får for meget protein, frem for om det får for lidt protein.

For at få et indtryk af, hvilke madvarer der giver dit barn protein, kan du læse om det her. Vil du gerne vide mere om anbefalingerne for at begrænse indtaget af proteinholdige madvarer, så læs mere her