Foto: Shutterstock
Kød
Kød (okse-, svine-, kalve- og lammekød) er ligesom fjerkræ og fisk en god kilde til blandt andet jern. Fra barnet er seks måneder skal det have kød, fjerkræ eller fisk hver dag for at få tilstrækkeligt med jern (kilde: Sundhedsstyrelsen).
Start ud med blødt kød
Når dit barn begynder at spise almindelig mad, så kan du i starten tilsætte lidt findelt kød til dit barns grøntsagsmos.
Indtil barnet får tænder nok til at tygge maden ordentligt, så kan det være en fordel at bruge hakket kød. Sørg altid for, at kødet bliver tilstrækkeligt gennemvarmet, så det ikke er råt indeni.
Du kan også blot blende et almindeligt stykke kød, som resten af familien skal have, fx kylling eller kotelet. Blend det fx med lidt kogevand fra kartoflerne.
Når barnet tygger godt, skal kødet blot skæres i passende små stykker, hvis I skal have fileter, koteletter eller andre udskæringer. Skær de stegte eller ovnbagte kanter væk, så barnet blot får det bløde kød indeni.