Foto: Shutterstock

Hold øje med dit barns indtag af rosiner

Rosiner er en populær snack at give til børn, men mængden bør begrænses.  Rosiner kan have et højt indhold af svampegiften ochratoksin A, som stammer fra skimmelsvampe, og kan være kræftfremkaldende.

 

Hvor mange rosiner må mit barn få?

Børn under 3 år bør ikke spise mere end 50 gram rosiner om ugen. Mængden her på billedet svarer til 50 g

Foto: Fødevareguiden

De små børnepakker med rosiner indeholder 15 gram, hvilket betyder, at dit barn anbefales at spise max 3 pakker om ugen!

Det er det totale indtag af rosiner, der skal begrænses, så det betyder ikke noget, hvis børnene spiser mange rosiner en dag og ingen dagen efter.

 

Er der også restriktioner på anden tørret frugt?

Nej, der ikke de samme restriktioner på andet tørret frugt, da de ikke har et højt indhold af svampegiften ochratoksin A. Derfor så du kan sagtens give dit barn tørrede figner, tranebær, svesker, dadler m.m. Dog skal du være opmærksom på tørrede abrikoser, da de ofte er tilsat sulfitter, som kan give allergiske reaktioner.

 

Spar på tørrede abrikoser med sulfitter til børn

Sulfitter er konserveringsstoffer (E 221-228), der anvendes i fx tørrede abrikoser, og som giver den lyse farve.

Ved blot at spise 2 tørrede abrikoser kan et barn på 30 kg komme til at overskride det acceptable daglige indtag (ADI) for sulfitter.

Hvis du vil undgå sulfitter i tørret frugt, så skal du vælge de økologiske varianter. Økologiske tørrede abrikoser er ikke tilsat sulfitter og har derfor en mørkere farve. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi køber økologiske abrikoser til børn. (Kilde:Kendkemien).