Foto: Shutterstock

Hvilke fedtstoffer skal jeg bruge i maden?

Mange populære planteolier indeholder, som sagt, primært flerumættede fedtsyrer og er derfor ikke så varmestabile. Det er olier som disse:

  • Græskarkerneolie 
  • Valnøddekerneolie 
  • Vindruekerneolie 
  • Sojaolie 
  • Mad- og salatolie* 
  • Hørfrøolie 
  • Majsolie 
  • Tidselolie 
  • Hvedekimolie 

*Mad- og salatolie er typisk blandinger af fx soja-, raps-, solsikke- og majsolier. De er neutrale i smagen.

Det høje indhold af flerumættede fedtsyrer betyder, at de egner sig bedst, hvor der ikke steges i dem. Det kunne fx være:

  • I mos (frugt- og grøntsagsmos)
  • I grød
  • I smoothies
  • I dressinger
  • På kogte grøntsager
  • På råkost

 

Brug også meget gerne nødder

Når dit barn er over tre år og i stand til, at tygge maden ordentligt så kan du med fordel tilføje sunde fedtstoffer til dit barns mad ved at bruge hakkede nødder, mandler, frø og kerner fx på barnets, grød, råkost eller bare som snack.

Læs også artiklen “7 grunde til, hvorfor du bør spise nødder hver dag”

Online kursusforløb

Kampagnepris

Spar 500 kr t.o.m juni

Normalpris 1495,-

Nu 995,-

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Giver jeg nu mit barn den rette mad?
• Hvorfor må børn ikke få riskiks, dåsetun og rosiner?
• Bliver mit barn kræsent?
• Får mit barn grøntsager nok?