Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
brev
fodevare
vidste_du_at
Foto: Shutterstock

Grød er sundt til både store og små

Mange af os tænker nok, at grød er forbeholdt små børn, men sundhedsmæssigt så giver det bestemt god mening at medtænke det til både større børn og også voksne. For ud over at være sundt er grød også hurtigt at lave, billigt og mættende, og så kan det varieres ud i det uendelige.

 

Grød er ikke kun morgenmad

Grøds mange muligheder for variation gør det ideelt til langt mere end blot morgenmad. Det kan sagtens serveres som et nærende og nemt frokost-, aften- eller mellemmåltid samt dessert. Her kan du så blot variere mellem typen af korn, gryn og mel og veksle mellem smagsgivere såsom bær, frugt, frø, nødder, grøntsager, ost m.m. alt afhængig af måltid.

 

Grødrester er gode at gemme

Har du en rest grød, så gem den gerne, da den sagtens kan bruges til fx morgenmad dagen efter, til mellemmåltid (se idéer nedenunder), eller du kan komme en klat grød i bolledejen, hvilket giver en god smag.

En rest grød kan holde sig et par dage i køleskabet, men den kan også fryses, og så har du altid en rest grød ved hånden.

 

Grød er også ideelt som et mellemmåltid

Mellemmåltiderne har for børn en vigtigere betydning, fordi de ikke kan spise så meget til hovedmåltiderne som voksne. Derfor bør børns mellemmåltider være lige så nærende som deres hovedmåltider. Det gør grød til et ideelt mellemmåltid. Her kan du se, hvordan du kan bruge grød som et mellemmåltid:

  • Lun grød evt. med frugt, mos, hakkede nødder, frø eller kerner (evt. lunet med lidt mælk i mikroovn)
  • Kold grød med frugt eller mos – god til tur (rørt med lidt mælk)
  • Klatkager (serveres både kolde og varme – gode til madpakken)
  • Grødchips – se opskriften her 

 

Giv ikke dit barn rismelsgrød hver dag

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn ikke får rismelsgrød hver dag, idet den indeholder uorgansik arsen, som kan være kræftfremkaldende i for store mængder. Variér derfor mellem de forskellige grødtyper. Læs mere om uorgansik arsen i risprodukter her