Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
brev
fodevare
vidste_du_at
 

Hvad betyder kostrådet?

Mejeriprodukter dækker over varer som mælk, syrnede mælkeprodukter (yoghurt, A38, tykmælk, ymer, ylette, cremefraiche og skyr), ost (skæreost og smørreost), smør og fløde.

Det anbefales at vælge de magre varianter af mejeriprodukter frem for de fede.

Læs under “Gode råd til indkøb”, hvor meget fedt de forskellige produkterne maksimalt bør indeholde.

Når du vælger magre mælkeprodukter så får du produkternes gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler, men mindre mættet fedt. Fx. er mejeriprodukter en god kilde til protein og calcium (kalk).

Mættet fedt kan øge risikoen for livsstilssygdomme, såsom forhøjet kolesterol, og derfor anbefales det, at man begrænser indtaget af det (Kilde:Altomkost.dk).

Læs mere om mættet fedt her

 

Hvor meget anbefales man at spise og drikke?

1/4-1/2 liter mælkeprodukt dagligt er passende i forhold til at dække fx. kroppens behov for kalk.

Hvis du forsøger at tabe dig eller holde vægten, så undgå at drik for meget mælk. Og husk, at det også gælder mælken i kaffen. Mælk giver nemlig ikke en mæthedsfornemmelse, men indeholder alligevel mange kalorier – også selvom du vælger fedtfattig mælk. Faktisk så svarer en ½ liter skummetmælk i kalorier til en isbåd!

Spis derfor primært dine mælkeprodukter i form af fx. yoghurt naturel, skyr, ost, eller mælk på havregryn m.m. Ønsker du at passe på vægten, så hold dig til to skiver ost dagligt. (Kilde:Altomkost.dk).