Kiks

Kategorien "Kiks" dækker her over fx mariekiks, fuldkornskiks, digestivekiks, speltkiks, riskiks, chokoladekiks, havrekiks, speltmarie, all in one, creme biscuits, Müslikiks m.m.

Der findes ingen retningslinjer for indholdet af fedt, sukker, salt og kostfiber i kiks, da de fleste varianter indeholder så meget fedt og sukker, at kiks betegnes som kage/dessert og ikke mad. At kiksen er grov eller økologisk gør den ikke sundere. Ønsker man alligevel en referenceramme ift. indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre, vil det give mening at bruge den for Knækbrød:

    Voksne og børn over 2 år info:

  • Voksne og børn over 2 år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Salt (max)

    1,3 g

  • Sukker (max)

    5 g

  • Fedt (max)

    7 g

  • Kostfibre (min)

    6 g

    Børn under to år

  • Børn under to år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Salt (max)

    Så lidt som muligt og gerne under 1,3 g

  • Sukker (max)

    0 g

  • Fedt (max)

    Ingen begrænsning

  • Kostfibre (min)

    Behøver ikke være højt

    Voksne og børn over 2 år info:

    Børn under 2 år info:

Relevante fødevaremærker for Kiks

Ø-mærket

Økologimærket med fokus på dyrevelfærd, begrænsning af tilsætningsstoffer, ingen giftige sprøjtemidler, ingen kunstig sukker, ingen GMO (gensplejset foder)

Nøglehulsmærket

Ernæringsmærke med fokus på mindre sukker, mindre fedt, mindre salt og flere kostfibre

Fuldkornsmærket

Ernæringsmærke med fokus på højt indhold af fuldkorn. Fødevaren skal også leve op til krav for nøglehulsmærket