Pasta og nudler

Pasta dækker her over både frisk, tørret og fyldt pasta samt couscous.

Pasta er formet og tørret hvedemelsdej af proteinrig hvede ofte af arten durum. Pasta fremstilles i mange udformninger og kan være tilsat fx spinat eller tomat.

    Voksne og børn over 2 år info:

  • Voksne og børn over 2 år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Salt (max)

    0,1 g

  • Kostfibre (min)

    6 g

    Børn under to år

  • Børn under to år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Salt (max)

    Så lidt som muligt og gerne under 0,1 g

  • Kostfibre (min)

    Vælg ikke kun fuldkorn

    Voksne og børn over 2 år info:

    Børn under 2 år info:

Relevante fødevaremærker for Pasta og nudler

Nøglehulsmærket

Ernæringsmærke med fokus på mindre sukker, mindre fedt, mindre salt og flere kostfibre.

Vælg fuldkorn først

Ernæringsmærke med fokus på højt indhold af fuldkorn. Fødevaren skal også leve op til krav for nøglehulsmærket

Ø-mærket

Økologimærke med fokus på dyrevelfærd, begrænsning af tilsætningsstoffer, ingen giftige sprøjtemidler, ingen kunstig sukker, ingen GMO (gensplejset foder)