Ris

Man kan groft sagt dele ris op i tre kategorier: Hvide polerede ris, parboiled ris og fuldkornsris. Forskellene imellem de forskellige ristyper ligger i smagen, udseende, kogetid og næringsstofindholdet. Læs mere nedenfor om de forksellige ristyper under "Fakta om..."

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi spiser fuldkornsris, idet de indeholder flere vitaminer og mineraler sammenlignet med de andre ristyper. Fuldkornsris er brune, røde og sorte ris. Men husk at det er vigtigt at variere mellem de forskellige typer ris. Se nedenfor

    Voksne og børn over 2 år info:

  • Voksne og børn over 2 år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Kostfibre (min)

    3 g

    Børn under to år

  • Børn under to år (Anbefalet indhold pr. 100g)
  • Kostfibre

    Behøver ikke være højt

    Voksne og børn over 2 år info:

    Børn under 2 år info:

Relevante fødevaremærker for Ris

Økologimærket

Økologimærke med fokus på dyrevelfærd, begrænsning af tilsætningsstoffer, ingen giftige sprøjtemidler, ingen kunstig sukker, ingen GMO (gensplejset foder)

Nøglehulsmærket

Ernæringsmærke med fokus på mindre sukker, mindre fedt, mindre salt og flere kostfibre

Fuldkornslogoet

Ernæringsmærke med fokus på højt indhold af fuldkorn. Fødevaren skal også leve op til krav for nøglehulsmærket