Mad og måltider til småbørn- 6 måneder til 3 år

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

  • Får mit barn mad nok?
  • Giver jeg nu mit barn den rette mad, så det vokser og udvikler sig, som det skal?
  • Hvorfor må børn ikke få riskiks, dåsetun og rosiner? Er der mad, som mit barn kan tage skade af?
  • Bliver mit barn så kræsent, at det kun vil spise pasta og nutellamadder, og vi skal bruge tid på at lave mad, som mit barn ikke vil spise?
  • Får mit barn grøntsager nok?
Nikkede du genkendende til en eller flere, så er dette otteugers online kursusforløb  måske lige noget for dig!
 
Kursusforløbet Mad til små børn - fødevareguiden - Birgitte Mie Hansen 1200x700Kursusforløbet Mad til små børn hos fødevareguiden

Hvad består kursusforløbet af?

Det allervigtigste for mig er, at du får lige præcis den viden og støtte, som netop du har brug for. Derfor har jeg valgt at sammensætte kursusforløbet sådan, at det er en blanding af moduler, som du tager, lige når det passer dig, gruppesparring og individuel sparring med mig.

Du kan her se, hvad kursusforløbet består af:

  • Individuel startsamtale

    Inden kursusstart har vi en individuel online samtale på ca. 45 min., hvor vi taler vi om dine bekymringer, udfordringer, drømme og mål.

    Udover at vi lærer hinanden at kende, så er samtalens primære formål, at jeg bliver bevidst om netop dit behov for viden og støtte, således at jeg gennem hele kursusforløbet kan give dig nøjagtig den viden, redskaber og støtte, som du har brug for.

  • Nyt modul hver uge

    Hver uge får du tilsendt en mail med et modul eller to moduler. Kursusforløbet er delt op i ni moduler, og hvert modul har et overordnet tema.

    Modulerne indeholder en eller flere videoer, hvor jeg enten viser og fortæller dig om modulets emne, eller hvor jeg snakker over en powerpoint. Nedenfor kan du se temaerne for hvert modul, hvad de indeholder, og hvad du lærer.

  • Ugeopgave

    Hver uge vil du få en ugeopgave, som knytter sig til modulets tema. Det kan fx være, at du i en uge skal prøve at give dit barn to madvarer, som det tidligere ikke har villet spise.

  • Huskelister m.m

    Til hvert modul får du diverse huskelister, som du kan downloade og evt. sætte på køleskabet. Det kunne fx være et ark med 12 forskellige forslag til mellemmåltider.

  • Office hour

    Hver uge har vi office hour, hvilket betyder, at vi, dig og mig og resten af kursusdeltagerne, mødes online på Zoom i en time. Her vil vi blandt andet følge op på ugeopgaven, eller du kan stille spørgsmål eller bare lufte det, som fylder hos dig.

  • Lukket facebookgruppe

    Alle jer, som deltager på kursusforløbet (max 15 personer), får adgang til en lukket facebookgruppe, som bliver jeres trygge rum til at sparre med hinanden og mig.

  • En fysisk workshop

    Midt i kursusforløbet har vi en fysisk tretimers workshop, hvor vi tolker dagligvarer fra A til Z.

  • Direkte adgang til mig

    Gennem de 8 uger der er jeg ikke længere væk end en email, hvis du har nogle spørgsmål, bekymringer, ideer eller andet som du gerne lige vil vende med mig.

Hvor mange deltager på kursusforløbet?

Det er alfa og omega for mig, at du får den støtte og vejledning, som netop du har brug for, og derfor har jeg valgt, at hvert hold max består af 15 deltagere.

På den måde kan du være sikker på, at du altid kan få min hjælp og opmærksomhed, når du har brug for det.

Hvad lærer du på forløbet?

Gennem dette otteugers online kursusforløb lærer du:

  • Hvorfor det er vigtigt at vælge mad ud fra dit barns fysiologiske udvikling og ernæringsmæssige behov
  • Hvordan du sammensætter dit barns mad, så dit barn netop får alle de vigtige næringsstoffer, som det har brug for for at kunne vokse og udvikle sig optimalt
  • Hvilke madvarer du skal være særlig opmærksom på, kan skade dit barn her og nu eller i fremtiden
  • Forskellen på madneofobi og kræsenhed
  • Hvordan du forebygger, at dit barn bliver kræsent, hvilket kan resultere i fejlernæring
  • At forstå og tolke alle informationerne på dine dagligvarer, så du let og hurtigt kan spotte netop de varer, som er mest optimale for dig og din familie

Hvad er gevinsterne for dig?

Kursets indhold, længde, rammer samt formidlingsform har jeg nøje valgt for at skabe de bedste betingelser for, at du efter kursusforløbet…

  • Føler en ro og tryghed i den mad, du giver dit barn
  • Har opnået mere kontrol over, hvordan du skaber en masse madmod hos dit barn
  • Har sparet uanet tid på ikke at skulle søge information på nettet og i bøger om den rette mad dit barn – den sparede tid kan du så passende bruge på tid til dig selv eller til at nyde dit barn 🙂
  • Føler en tryghed i, at du giver dit barn mad, som giver dit barns krop og hjerne de bedste betingelser for udvikling samt mindsker risikoen for udvikling af sygdomme såsom overvægt, kræft, udviklingsforstyrrelser, hormonelle forstyrrelser m.m.
Beskrivelse af hvert modul i kurset "Mad til små børn"

Forløbet består af ni moduler, og du kan her læse om, hvad hvert modul handler om, og hvad du lærer.

Når dit barn er 9-12 måneder, kan det stort set spise med af familiens mad til alle måltider, og der skal som udgangspunkt ikke tages specielle hensyn ……og så alligevel.
Nogle madvarer kan nemlig være skadelige for dit lille barn, enten nu og her eller senere i livet.
Men hvorfor er der noget mad, som er mere skadeligt for spædbørn og små børn end for voksne?
Ja, det lærer du alt om i modulet her, hvor jeg fortæller dig om udviklingen af dit barns krop og hjerne, og hvordan skadelig kemi i vores mad kan gå ind og forstyrre dit barns udvikling, og hvilke konsekvenser det kan have.

I modulet her får du viden om, hvilke madvarer du skal være særlig opmærksom på, kan skade dit barn her og nu eller i fremtiden, og hvorfor. Grunden til at nogle madvarer kan være skadelige for dit barn, er, at de fx indeholder rester af sprøjtemidler, naturlige svampegifte og bakterier, miljøforurening, problematiske tilsætningsstoffer, eller fordi de har en form, som kan være farlig for små børn. Det er fx madvarer som vindruer, dåsetun, riskiks, kanel, honning og rosiner.
Til modulet her får du blandt andet en video, som kort opsummerer alle de madvarer, man skal være særlig opmærksom på. Videoen er tiltænkt familie, venner eller andre, som passer dit barn, hvor det kan være særlig vigtigt, at de også ved, hvilke madvarer som kan skade dit barn.

Bekymrer du dig også om, at dit barn bliver så kræsent, at det kun vil spise pasta eller kød, og at grøntsager er noget, som du skal skjule i frikadellefarsen? Denne bekymring fyldte i ethvert tilfælde meget hos mig, og det oplever jeg bestemt også, at den gør hos andre forældre.
I modulet her lærer du derfor om, hvilke smagspræferencer dit barn er født med, hvad fødevareneofobi er, og hvad forskellen er på det og kræsenhed. Du får også nogle redskaber til, hvordan du bedst muligt kan understøtte, at dit barn får en masse madmod.
Til modulet her hører også en ugeopgave, som skal udfordre dit barns madmod.

Især i de første par leveår er det alfa og omega, at dit barn får de næringsstoffer, som det har brug for, for at kroppen og hjernen udvikler sig, som de skal. Det stiller store krav til maden og sammensætningen af den.

I modulet her lærer du derfor om de makronæringsstoffer, som dit barn har brug for, dvs. fedt, kulhydrat og protein, hvor meget det har brug for, og hvordan du sikrer, at dit barn får det.

Du vil også lære, hvilke mikronæringsstoffer som dit barn har brug for, dvs. vitaminer og mineraler, og hvilke madvarer som bidrager med netop disse mikronæringsstoffer.

Modul 5 er en fysisk tretimers workshop, hvor du lærer alt om varedeklarationer fra A til Z. Det betyder, at du blandt andet lærer:

  • Alle fødevaremærkerne at kende, hvad de står for, og ikke mindst hvad de ikke står for
  • Hvad anprisninger på varerne betyder, fx “Uden tilsat sukker”, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du ser sådan en anprisning
  • Reglerne inden for børnemad
  • Hvilke informationer som ikke oplyses på varene, men som er vigtige for dit barns sundhed, at du kender til, fx kviksølvindhold i dåsetun

Denne dag er din gyldne chance for at forstå dine madvarer og finde ud af, om de rent faktisk lever op til dine værdier og behov.

Modulet har fokus på morgenmad, hvor du blandt andet lærer om den bedste begyndergrød, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at købe grødpulver til dit barn.

Du vil også lære, hvordan du vælger de bedste morgenmadsprodukter til dit barn, og hvilke madvarer som kan være gode alternativer, hvis dit barn ikke er så glad for at spise “normal” morgenmad som brød, gryn eller yoghurt.

I dette modul handler det om dit barns frokost, hvor jeg har særlig fokus på brødmåltidet, da det ofte er det, som mange forældre vælger, så snart barnet er stort nok til at spise brød.

Ernæringsmæssigt kan brødmåltider også sagtens være en virkelig god ide, men det afhænger bestemt af, hvad du kommer på brødet.

Derfor lærer du i modulet her om de sundhedsmæssige udfordringer ved brødmåltidet, og hvordan du laver de sundeste madder til dit barn.

Her vil du blive introduceret til Fødevarestyrelsens madpakkehånd, som er et supergodt redskab til at få lavet sunde madder, og så vil du også få eksempler på “Ti sunde flade”, som du også finder som udprint, lige til at hænge på køleskabet.

I modulet her er fokus på aftensmaden, hvor jeg tager udgangspunkt i en tallerken med sovs, kartofler, grønt og frikadeller og fortæller dig om vigtigheden af at huske på, at få både fedt, kulhydrater og proteiner på tallkernen, og hvordan du kan variere mellem de forskellige protein- og kulhydratrige madvarer.

Du lærer også, hvor meget frugt og grønt dit barn har brug for alt afhængig af alder.

Modulet her handler om mellemmåltider, hvor du lærer, hvorfor mellemmåltider er helt afgørende for dit barns udvikling og vækst, og hvordan du så sammensætter mellemmåltiderne, så de er optimale for dit barn.

Jeg vil også fortælle dig om smoothies i klemposer, og hvorfor de ikke er optimale for dit barn som et mellemmåltid.

Jeg viser dig desuden 12 forskellige forslag på mellemmåltider, som du også finder som udprint, lige til at hænge på dit køleskab.

Nikkede du genkendende til en eller flere, så er dette otteugers online kursusforløb måske lige noget for dig!

Pris for ubegrænset adgang til onlinekurset er lige nu som intropris: 4999 kr.

Kan deles op i rater

Er du i tvivl om dette kursus er for dig?

Er du lidt i tvivl, om dette kursus er noget for dig? Så se videoen her, hvor jeg blandt andet fortæller dig om, hvad du lærer på kurset, indholdet i kurset og rammerne for kurset.

Indholdet tager afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Qua min uddannelse som klinisk diætist ligger det som en naturlig del af min formidling, at den skal bygge på et fagligt og troværdigt grundlag. Derfor tager indholdet i kurset afsæt i Sundhedsstyrelsens retningslinjer for mad til spæd- og småbørn mellem seks måneder og to år og de officielle syv kostråd, som anbefales til børn fra to år og opefter samt raske voksne.

Undervejs i kurset gør jeg dig opmærksom de få steder, som ikke er direkte anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Her vil anbefalingerne stamme fra førende forskere på området.

Kombinerer alt det bedste fra online læring, 1:1-sparring, gruppedynamik, personlig sparring, ugentlige Q&A’s + en heldagsworkshop
Er du i tvivl om kurset er for dig?

Er du stadig i tvivl, om dette kursusforløb er det helt rette for dig?

Så skriv endelig til mig, så ringer jeg dig op, så vi sammen kan få afklaret, hvorvidt kurset matcher dine behov.

Birgitte Mie Hansen
Kort om mig

Mit navn er Birgitte Mie Hansen. Jeg blev uddannet klinisk diætist i 2005. Jeg har over 20 års erfaring med at vejlede og undervise i mad og ernæring til primært voksne med specielle ernæringsmæssige behov.

Børneernæring har dog altid haft min særlige interesse, og interessen steg helt naturligt endnu mere, da jeg i 2015 blev mor til min dreng Charlie.

Jeg begyndte at sætte mig meget ind i børneernæring og anbefalingerne for mad til små børn og blev ret frustreret over ikke at kunne finde svar på alle mine spørgsmål. Jeg syntes ikke, den viden, jeg kunne få fra Sundhedsstyrelsen, var fyldestgørende nok – jeg syntes, der manglede noget såsom konkrete eksempler på madvarer.

Derfor stod jeg tit i den situation, hvor jeg ikke rigtig helt kunne finde ud af, at omsætte Sundhedsstyrelsens råd til varer ude i supermarkedet, og det gjorde mig utryg.

Det var en af årsagerne til, at jeg i 2018 lancerede det gratis forbrugersite Fødevareguiden.dk.

Målet med siden er for det første at øge gennemsigtigheden af vores fødevarer, så det er nemmere for forbrugerne at finde de varer, som matcher deres værdier og behov. For det andet er målet også at lave et sted, som er linket mellem de officielle kostråd og supermarkedet.

Jeg har derfor siden 2018 specialiseret mig i fødevarer til børn og voksne og arbejdet målrettet med at formidle min viden, selvfølgelig gennem Fødevareguiden.dk, men også gennem kurser, individuelle samtaler, foredrag og workshops.

Tilmelding

Pris for kurset

Pris for ubegrænset adgang til onlinekurset er lige nu som intropris: 4999 kr.

Mulighed for at dele betalingen op

Du kan betale i en, to eller tre rater, uden nogen som helst ekstra omkostninger.

Opstart i november 2021

Kursusforløbet Mad til små børn - fødevareguiden - Birgitte Mie Hansen 1200x700Kursusforløbet Mad til små børn hos fødevareguiden
Er du i tvivl om kurset er det rigtige for dig?

 Skriv endelig til mig, så ringer jeg dig op, så vi sammen kan få afklaret, hvorvidt kurset matcher dine behov.

8 ugers online kursusforløb

Har du et barn på mellem seks måneder og tre år, og kender du til en eller flere af disse bekymringer?

• Får mit barn mad nok?
• Giver jeg nu mit barn den rette mad?
• Hvorfor må børn ikke få riskiks, dåsetun og rosiner?
• Bliver mit barn kræsent?
• Får mit barn grøntsager nok?