WWW.Lykkeberg
Snack a fish
Fokuspunkter
- Fiskekugler af torsk og laks, 51 % torsk og 32 % guldlaks (en lille stimefisk og ikke en laks)
- Produktet er lavet af fisk fra bæredygtigt fiskeri
- Produktet kan spises fra posen eller blot lunes
- Produktet er en nem måde at få mere fisk på
- Kan bruges i madpakken som en fiskehapser eller som fyld i pitabrød og wraps
- Findes i to varianter, en naturel og en med oliven og tomat
- Produktet indeholder mere fedt end anbefalet og kan derfor ikke få Nøglehulsmærket
- Produktet indeholder ikke mere salt end anbefalet
- Produktet er en kilde til sunde omega-3-fedtsyrer
- Produktet er glutenfrit
- Produceret af den danske producent Lykkeberg
- Produktet består af 83 % fisk. Sammenligner du fx med færdig fiskefars, så får du ofte et produkt med kun ca. 60 % fisk i
- Koster ca. 21 kr. for 12 styk, 120 g
- Forhandles hos Coop-butikker samt nemlig.com
Produkts særlige egenskaber og anvendelse
Snack a Fish er torskekugler, som er lavet af torsk fra bæredygtigt fiskeri. Produktet findes i to varianter, en naturel og en med oliven og tomat. Du kan bruge Snack a Fish som en hurtig snack, i madpakken, til picnic, på tapasbordet eller som appetizer. Se mere om produktet her på producenten Lykkebergs hjemmeside
Hvad består produktet egentlig af?
83% fisk (51% torsk, guldlaks*), løg, rapsolie, kartoffelmel, salt, mælkepulver, mod. majsstivelse, mælkeprotein, vallepulver (mælk), kartoffelfibre, hvid peber, hvidløgssalt (salt, hvidløgsoleoresin).
*Til trods for navnet “guldlaks” er der ikke tale om laks men om en stimefisk, som er hvid i kødet og velegnet til fiskefars.
Oprindelse
Der står ikke på produktet, hvor fisken er fanget. Derfor har Fødevareguiden taget kontakt til producenten Lykkeberg, som oplyser, at fisken er fanget i farvandet omkring Island og Færøerne.
Næringsstofindholdet
Nedenfor kan du se næringsstofindholdet pr. 100 g i snackfisken
Næringsstoffer | Næringsstofindhold pr. 100 g |
---|---|
Energi | 974 kJ/234 kcal |
Fedt | 15 g |
Heraf mættet fedt | 1,1 g |
Kulhydrat | 9,4 g |
Heraf sukkerarter | 1,1 g |
Protein | 15 g |
Salt | 1,5 g |
Kilde: Lykkeberg.dk
Den ernæringsmæssige værdi af produktet
- Fiskesnacken har et højere fedtindhold end anbefalet. Fødevarestyrelsen anbefaler, at fedtindholdet i sådanne fiskeprodukter er max 10 g pr. 100 g (kilde: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/92), og derfor kan produktet ikke få Nøglehulsmærket. Men produktet kan alligevel sagtens indgå i en sund og varieret kost.
- Produktet overholder anbefalingen for salt. Anbefalingen for saltindholdet i sådanne fiskeprodukter er max 1,5 g pr. 100 g, hvilket produktet overholder (kilde: Bekendtgørelse for Nøglehulsmærket ).
- Indeholder omega-3-fedtsyrer. Det er især de fede fisk, som indeholder masser af omega-3, men stort set alle fisk og skaldyr indeholder omega-3 i større eller mindre grad. På produktet er det oplyst, at produktet indeholder 1,42 g omega-3-fedtsyrer pr. 100 g svarende til 1,704 g i hele produktet. Læs mere Til sammenligning indeholder laks 2,274 g omega-3 pr. 100 g (kilde: DTU´s fødevaredatabase). Grunden til at produktet her har så højt indhold af omega-3, selvom torsken er en mager fisk, som ikke indeholder så meget omega-3, skyldes at en del af fedtsyrerne også stammer fra rapsolien..
Den sundhedsmæssige værdi af produktet
- Fiskesnacks hører til det lyse kød. Fiskekuglerne, og torsk generelt, hører sammen med kylling, kalkun, skaldyr og andre fisk til det, som vi betegner for lyst kød. Kød som okse-, svine-, kalve- og lammekød betegnes som rødt kød. Og det er uanset, om det er gennemstegt eller ej. .Læs mere . Fødevarestyrelsen og Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at vi max spiser 350 g tilberedt rødt kød om ugen inkl. det forarbejdede kød såsom kødpålæg, bacon og pølser. Spiser man rødt kød mere end 3 x om ugen + lidt pålæg, så øger man sin risiko for forskellige typer af kræft. Der er ikke set den samme sammenhæng mellem udvikling af kræft og det lyse kød som fx fisk..
- Uønsket kemi. Torsken er en mager og ikke så stor fisk, hvilket mindsker risikoen for ophobning af store mængder miljøgifte. (kilde: Fødevarestyrelsen )
Produktets værdier
- Klima. Fisk er generelt et mere klimavenligt valg end kød, især hvis man sammenligner det med danskernes favoritkød, oksekød. Men der er stor forskel på klimabelastningen af fisk og skaldyr.Læs mere Der er ikke beregnet klimaaftryk lige på disse snackkugler, men ifølge Concitos store klimadatabase, så har rå torskefilet et klimaaftryk på 9,87 CO2-ækvivalenter pr. kg produkt. Til sammenligning har hakket oksekød (5-10 % fedt) et klimaaftryk på 34,19 kg CO2-ækvivalenter pr. kg produkt. (kilde: Den store klimadatabase).
- Bæredygtighed. Fisken stammer fra et bæredygtigt fiskeri og har det blå MSC-mærke, som kan sidde på vildtfanget fisk og skaldyr. Det er din garanti for, at produktet stammer fra et bæredygtigt og miljøvenligt fiskeri.
- Tilsætningsstoffer. Ingen.
- Emballagen. Emballagen er af plast og skal derfor sorteres som plast
Markedsføring af produktet
- Fødevaremærker Læs mere
- MSC-mærket Mærket kan sidde på vildtfanget fisk og skaldyr. Det er din garanti for, at produktet stammer fra et bæredygtigt og miljøvenligt fiskeri. Læs mere om MSC-mærket
Varen er for dig, som ønsker…
- Et klimavenligt alternativ til kød
- Fisk, der stammer fra bæredygtigt fiskeri
- Et glutenfrit produkt
- Et fiskeprodukt, der både egner sig til frokosten og aftensmaden
- Et fiskeprodukt, der ikke kræver nogen former for tilberedning
- Et produkt, der gør det let af få mere fisk ind i familien
- Et produkt med meget fisk i. Produktet består af 83 % fisk. Sammenligner du fx med færdig fiskefars, så får du ofte et produkt med kun ca. 60 % fisk i.
Varen er ikke for dig, som ønsker…
- Et fedtfattigt fiskeprodukt
- Et nøglehulsmærket produkt
- Et produkt, som du kan købe mange steder
Pris
Fiskekuglerne koster ca. 21,95 kr. for 12 styk, 120 g. Prisen pr. kilo er 100 kr.
Hvor kan varen købes
Snack a Fish forhandles primært i Coop-butikker samt på nemlig.com.